Showroom ALVA
i Studio Kulinarne Giancarlo Russo
Z pasji do wszystkiego, co związane z kuchnią powstało wyjątkowe miejsce - showroom ALVA, w którym mogą Państwo poznać produkty naszej firmy, a jednocześnie miło spędzić czas. W Showroomie ALVA można zobaczyć takie produkty jak porcelana Steelite i Serax, szkło Arcoroc, Chef & Sommelier i Bormioli, sztućce Robert Welch, Pintinox, HEPP, elementy bufetowe Frilich, APS, Emile Henry, Serax, patelnie i miedziane garnki firmy Agnelli, garnki Pintinox i jeszcze więcej.
Giancarlo Russo, mistrz kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej oraz Alva połączyli siły tworząc wyjątkowe Studio Kulinarne. To komfortowa pracownia na warszawskim Ursynowie wyposażona w nowoczesny sprzęt gastronomiczny.


Nowoczesne wyposażenie
Wnętrze lokalu zostało zaprojektowane w stylu loftowym przez architektów Pawła Pałkusa i Kubę Kasprzaka ze studia PIKSTUDIO w Warszawie.
Betonowe ściany, odcienie szarości na podłodze i meblach, granit i akcenty z drewna współgrają z pięknymi betonowo-kauczukowymi lampami, czarnymi stalowymi elementami oświetlenia i sprzętem kuchennym z czarnego szkła i stali szlachetnej. Industrialny styl przełamany elementami z drewna tworzy spójną i wyjątkowo miękką całość. Widoczne czarne rury i kable stanowią niebanalną dekorację wnętrza lokalu.
Wysoka jakość w jednym miejscu
W studiu kulinarnym znajduje się imponująca wyspa do gotowania z granitowym blatem, na której znajduje się sześć dużych płyt indukcyjnych typu Flexi, gdzie przy stanowiskach do pracy może jednocześnie gotować 12 osób. To najlepiej wyposażone studio kulinarne w tak wysokiej jakości produkty: patelnie i miedziane garnki z brandem studia kulinarnego Giancarlo od firmy Pentole Agnelli, sztućce i garnki Pintinox, porcelanę Serax i Steelite, noże Giesser oraz szkło Chef & Sommelier. Firma Alva wyposażyła studio w niezbędny sprzęt gastronomiczny firmy Cambro.
Do udziału w projekcie Giancarlo Russo zaprosił firmę Franke, która wyposażyła studio w wysokiej klasy sprzęt AGD oraz okapy kuchenne. W lokalu nie mogło zabraknąć profesjonalnej zmywarki firmy Classeq, jak również mikserów planetarnych firmy KitchenAid.
Szef kuchni executive Giancarlo Russo nawiązał współpracę ze znanymi firmami mającymi w swojej ofercie wybornej jakości produkty: Mercato Italiano (oryginalne produkty włoskie makarony, risotto, pulpy, oliwki), Monini (oliwy, octy), Perino (makarony, ravioli nadziewane), Dilmah (herbaty Dilmah i kawa Saquella), Cerville (włoskie wina) oraz Prymat (przyprawy).


Giancarlo Russo
Jedyny w Polsce były oficjalny kucharz Episkopatu przygotowujący dania dla dwóch Papieży - Jana Pawła II i Benedykta XVI oraz delegacji z Watykanu podczas pielgrzymek papieskich do Polski. Autorytet kulinarny z zakresu kuchni włoskiej. Kucharz przygotowujący dania dla najbardziej znanych polityków, biznesmenów, aktorów, piosenkarzy i sportowców zarówno w Polsce jak i we Włoszech.
Laureat Hermesa „Poradnika Restauratora” 2016 w kategorii Osobowość Gastronomii. Nominowany w trzech kategoriach do prestiżowej nagrody kulinarnej pt. „Oskar kulinarny”. Autor ksiązki kulinarnej pt. „Kuchnia Włoska bez granic”. Aktywnie uczestniczy w najważniejszych wydarzeniach kulinarnych w Polsce. Organizator piętnastu edycji Konkursu Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”, organizator imprez charytatywnych dla domów dziecka, juror w wielu konkursach kulinarnych i zdobywca rekordu Guinness’a na największą włoską potrawę z grzybów.